Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Melyik jegyben születtél?

kinai horoszkóp 

Patkány:1924.febr.5-1925.jan23

Petkány: 1936.jan.24-1937.febr.10

Patkány:1948.febr.10-1949.jan.28

Patkány:1960.jan.28-1961.ferb.14

Patkány:1972.febr.15-1973.febr.2

Patkány:1984.febr.2-1985.febr.19

Patkány:1996.feb.19-1997.febr.6

Patkány:2008.febr.7-2009.jan.25

Bivaly:1925 jan.24-1926.febr.12

Bivaly:1937.febr.11-1938.jan.30

Bivaly:1949.jan.29-1950.febr.16

Bivaly:1961.febr.15-1962.febr,4

Bivaly:1973.febr.3-1974.jan.22

Bivaly:1985.febr.20-1986.feb.8

Bivaly1997.febr.7-1998.jan.27

Bivaly:2009.jan.26-2010.febr.13

Tigris:1926 febr.13-1927 febr.1

Tigris:1938.jan.31-1939.febr.18

Tigris:1950.febr.17-1951.febr.5

Tigris:1962.febr.5-1963.jan24

Tigris1974.jan.23-1975.febr.10

Tigris:1986.febr.9-1987.jan.28

Tigris:1998.jan.28-1999.febr.15

Tigris:2010.febr.14-2011.febr.2

Nyúl: 1927.febr.2-1928fan.22

Sárkány:1928.jan.23-1929.febr.9

Kígyó:1929.febr.10-1930.jan.29

Ló:1930:jan30-1931.febr.16

Kecske:1931.febr.17-1932.febr.5

Majom:1932.febr.febr.6-1933.jan.25

Kakas:1933.jan.26-1934.febr.13

Kutya:1934.febr.14-1935.febr.3

Disznó:1935.febr.4-1936.jan.23

 

 

 

 

Szereti az anyagi biztonságot, s ezt elõbb vagy utóbb el is éri. Mindent meg akar szerezni, s könnyen csalódik, ha számításai nem válnak be. Társasági emberek, szeretnek a középpontban lenni. Mindig fontos szerepet kívánnak játszani. Értelmesek, furfangosak, kedvesek és elbûvölõek. Hihetetlenül szívósak, törekvõk, kitartóan dolgoznak céljuk eléréséért. Rettenetesen élvezik az életet, szeretnek magas színvonalon élni. Ismeretségi köre igen nagy, de barátja kevés van, mert rosszul választja ki õket. Szereti, ha szépeket mondanak róla, hiú és érzékeny. Elég pletykásak, nem tudnak titkot tartani, bár ezt mindig meg is bánják. Kitûnõ humorérzékük van, hûségesek, ragaszkodnak a kiválasztott személyekhez. Egészségük kitûnõ, könnyen, gyorsan gyógyulnak.

A Patkány-nõ érzéki, igazi kellemes othont tud teremteni imádottja számára. Ha birtokolnak valakit, nem szívesen válnak meg tõle, s ha ez megtörténik, csalódnak, s feladják álmaikat. Hajlamosak a meggondolatlan lépésekre, ezért jobb ha alaposan megnézik kit választanak maguknak.

A Patkány-férfi is vonzó, kedves, kitûnõ társasági ember. A nõk kedvelik õket, még akkor is, ha nem túl szépek, kedvességük, jókedélyük vonzóvá teszi õket

 

 

 

 

 

Meglehetõsen gyakorlatias, s csak reális terveit próbálja megvalósítani. Tevékeny, szeretne maradandót alkotni. Ritkán ragadtatja el magát, nem esik túlzásokba. Kitartó, céljait tûzön-vízen át megvalósítja. Nyugodt, kiegyensúlyozott, s erre törekszik az élet minden területén. Családszeretõ, s a nyugodt társat keresi, akitõl megköveteli a hûséget és az odaadást. Meglehetõsen merev, hagyománytisztelõ. Az új dolgokat gyanakodva fogadja, s kezdetben elutasítja. Nagyon jó barát, megbízható és pontos. Ennek ellenére gyakran önzõ, vaskalapos és kissé unalmas. Aki kapcsolatba kerül vele, elsõsorban jó tulajdonságait veszi észre.

A Bivaly-nõ kifelé a legjobb feleség és anya, de mindig vágyakozik valami más után, például egy új kapcsolat után. Az unalom és egyhangúság beteggé teszi, de változtatni nemigen mer, s nem is mutatja ki kapcsolatában.

A Bivaly-férfi nagyvonalú, kényezteti társát, de nem tûri az ellentmondást. Féltékeny típus, s hiába mutatkozik keménynek, igen sérülékenyek. Fõleg a szerelemben.

 

 

 

 

 

A szerencse fia. Uralkodásra, szerelemre és pénzköltésre termett. Szereti a veszélyt, a kockázatot, alaposan megküzd a sikereiért. Veszély és harc nélkül nem izgalmas számára az élet, ezért a nehézségek nem ijesztik el. Ez életében minden dologra vonatkozik. Nem törik össze könnyen, néha szüksége van a szenvedésekre, megpróbáltatásokra, hogy igazán megérjen. Nm szereti a félmegoldásokat, a kompromisszumokat. Nem keresi a biztonságot, s ezzel partnerét kétségbeesésbe kergetheti. A mának él, nem gyûjtöget, nem tervezget. Partnerének mindent megvesz, amivel örömet szerezhet. Nagy az önbizalma. Késõn választanak társat, késõn házasodnak. Ezt is csak kényelembõl teszik. Nehezen maradnak meg egy foglalkozásnál, szeretnek mindent kipróbálni, s mindenhol gyõzni. Ugyanakkor vakmerõsége mögött nagyfokú hiúság és érzékenység rejlik. Szereti, ha csodálják, ezért sokan beképzeltnek és nagyképûnek tartják, de ezzel õ nem sokat törõdik. Igazi életmûvész. Optimizmusát, vakmerõségét megõrzi egy életen át, társának hosszú távon megértõnek és elnézõnek kell lennie. Minden tekintetben lehet rá számítani.

 

 

Nincs benne semmi forradalmi, viharos, szenvedélyes. Megbízható és jóindulatú, bár néha kissé fondorlatos. Sok barátja van, de a család a legfontosabb számára. Szeret anyáskodni, ápolni, gondoskodni másokról. Néha kicsit körülményes, nehezen dönt. Fõleg fontos dolgokban. Megpróbálja erõsnek mutatni magát, de valójában ingatag. Meglehetõsen konzervatív. Életében legfontosabb a biztonság, nem siet el semmit. Szenved a változásoktól. Ige érzékeny, könnyen megsértõdik, mert hajlamos mindent félreérteni. Hangulatember. Jó egészségnek örvendenek, nem esnek túlzásokba evés-ivás tekintetében. Mûvészi a dottságokkal rendelkeznek, sok köztük az író. A bajból ügyesen ki tud mászni.

A Nyúl-nõ jól öltözik, van érzéke a divathoz, szeret flörtölni. Biztonságra törekszik mind szerelmi, mind üzleti kapcsolataiban. Igen megbízható, jó társ.

 

 

 

 

 

Szép és vonzó, sokat ad a külsõségekre. Nem sajnálják a pénzt a szép ruhákra, kozmetikumokra. Kissé kétszínû. Ha mégis barátságot köt valakivel, az egy életre szól. Intelligens, jó felfogású, gyakran döbbenti meg az embereket titkolt tudásával, jóslataival. Lelkében együtt él a jó és a rossz, társától függ, megtalálja-e a belsõ harmóniát. Ha a szerelemben elvesztik érdeklõdésüket társuk iránt, akkor sem engedik szabadon, büszkeségük nem engedi, hogy a másodhegedûs szerepét játsszák.

A Kígyõ-nõ tetõtõl talpig nõ. Olykor túlértékelik magukat, a munkába nem akarnak sokat befektetni. Kiváló szervezõkészségüknek köszönhetõen azonban mégis az ölükbe hullik a szerencse.

A Kígyó-férfi, ha a fejébe veszi, hogy meghódít egy nõt, meg is szerzi. Azután úgy tartja, mint egy madarat az aranykalitkában, s féltékenységében elveszítheti önuralmát, olykor még tettlegességre is sor kerülhet.

 

 

 

 

A világ legnagyobb szívtiprói, nagyszerû szeretõk. Nagyvonalúak és nyíltszívûek. Színesek, ötletdúsak, s értenek ezek megvalósításához is. Örökmozgók, egy percig sem tudnak nyugton maradni. Általában különcök, maguknak való emberek. Környezetük számára kismerhetetlenek. Sokat filozofálnak az élet értelmérõl, a lélekrõl. Nagy vonzerõ sugárzik belõlük, s ez sikerekhez segíti õket. Hûtlenek, függetlenségre törekednek. Kapcsolataiban partnerének majdnem mindig szenvedést okoz. Kalandjairól hallgat. A szerencse egész életüket végigkíséri. Nem szeretik az alárendeltséget, ha mások szabják meg munkájukat. Fõnöknek nagyon jó, lelkesíteni tudja beosztottait. Megbízható, jó kollégák. Fáradhatatlan, a számára nem szimpatikus munkát könnyen továbbadja. A pénzhez nincs túl nagy érzéke, hamar kifolyik a markából, bár gyorsan meg is szerzi újra.

 

 

 

Hiú, szeret feltûnést kelteni. Hajlamos fejjel menni a falnak. Mindig azt teszi, amit jónak lát. Ilyenkor nem segít a jó tanács. Spontán elhatározásaikkal kétségbe ejtik partnerüket. Olykor nagyképûek, megrészegülnek saját hatalmuktól, sikerüktõl. Talpraesettek, tisztában vannak gyengeségeikkel, ami bizonytalanná teszi õket, de kifelé nagy öntudatot mutatnak. Mindig szükségük van a biztonságra, a szeretõ partnerre. Szenvedélyes szeretõk. A szerelem fontos az életükben, néha ostobaságokra is képesek. Nem hûséges társ. Gyorsan fellángoló érzelmei gyorsan ki is alszanak. Szereti a szabadságot, a függetlenséget. Szinte kimeríthetetlen energiával rendelkeznek. Szívesen utaznak, nem érzik jól magukat egyedül. Nem szívesen maradnak meg egy helyen. Szokatlanul vidámak, jól tudnak szórakoztatni. Mikor középkorúak lesznek, lendületük alábbhagy, kicsit megnyugszanak. Pénzügyekben szinte hatodik érzékkel rendelkeznek.

A Ló-nõ mindig követi a divatot. Általában karcsú és jó megjelenésû. Már tizenéves korában a saját útját járja, nem törekszik szoros kapcsolatokra. Magas köztük a válási arány, nagyok az igényeik, a saját akaratukat akarják érvényesíteni a szerelemben is.

 

 

 

 

 

Kedves, bájos és szeretetreméltó. Sokat vár az élettõl, de nem akar érte megdolgozni. Mindig kell valaki, aki ösztönzi, egyedül nem érzi jól magát. Hirtelen lelkesedik, s ez nem tart nála sokáig. Nagyobb erõfeszítésre is képes, hogy anyagi biztonságban éljen, magasra tör, de segítséggel. Jóindulatú és kreatív, nagyon jó ötletei vannak, amelyeket általában másokkal valósíttat meg. Képzelete élénk, vonzódik a misztikához. Nagyon igényes, elégedettségéhez sok-sok mindenre szükség van. Nem túl barátkozó, de akit kiválaszt, egy életen át ragaszkodik hozzá. Csodálatosan érzéki és hû, de sok idõre van szüksége ahhoz hogy megbízzon társában. Nem szívesen mond le semmirõl, s csalhatatlan érzéke van ahhoz hogy pénzhez jusson. Döntéseiben felettébb hirtelen, nem szereti, ha hosszabb távra le akarják kötni egy helyre. Kissé megbízhatatlan és életvidám. Szívesen lakik a zöldben, messze a város bûzétõl, zajától.

A Kecske-nõ adja ki a legtöbb pénzt, ha nem a sajátjáról van szó - tartja a mondás. Ez azonban túlzás. Csupán arról van szó, ha talál valamit, ami kielégíti az esztétikum iránti vágyát, nem tud ellenállni neki.

 

 

 

 

 

Kiválóan értenek hozzá, hogy felhívják magukra a figyelmet. Tele vannak vállalkozó kedvvel, mindig mozgásban vannak. Keveset törõdik azzal, hogy mások miként vélekednek róla. Általában magával van elfoglalva. Beéri kevés alvással, szenvedélyes dohányos és szereti az alkoholt minden mennyiségben. Elképesztõen mozgékony és dinamikus, nem akar és nem is tud más lenni. Mellettük nem unalmas az élet. Jó barátok, vidámak, és fogékonyak a tréfára. Értelmesek, tehetségesek, okosak, de gyakran lusták, felületesek és borzalmasan megbízhatatlanok. Késõn házasodnak, nehezen adják fel függetlenségüket. Hajlamosak a hûtlenségre, a szerelmi bánat nem igazán töri le õket. Ezért komoly sebeket ejthetnek másokban. A Majom semmit nem vesz komolyan, játéknak véli az életet. Szívesen választ játékkal összefüggõ munkát. Ideig-óráig jó bajtársak, de aztán hirtelen eltûnnek. Egy új, érdekesebb barátért elfelejtik a régit. Ezt pedig úgy állítják be, mintha a másik lenne érte a felelõs. Sokszor túlzásokba esik, néha füllent. Azt teszi, amiben kedvét leli, még ha ez nem is mindig szabályszerû. Nem lehet vele sokáig haragot tartani. Igazi egyéniség. Olyan partnerre van szüksége, aki kissé fékezni tudja vállalkozó kedvét. Figyelem! Ne zárjuk õt ketrecbe, hagyjuk beszélni, terveket kovácsolni, s a kis játékaival játszani! Csak akkor lépjünk közbe, ha komolyra fordul a dolog meggondolatlansága miatt. Álmodozók, de fontos céljaikat képesek megvalósítani.

A Majom-nõ hangulatember, érzelmileg felületes. Az együttérzés és a lelkiismeretfurdalás teljesen idegen tõle. Szüksége van flörtre. Ruhatára farmernadrágokból és pulóverekbõl áll. Számára idõpocsékolás tükör elõtt állni, õ meg van róla gyõõdve, hogy csinos.

A Majom-férfi pompásan érti, hogyan lehet rabul ejtei és megtartani a nõket. Szerelmi ömlengéseivel csodálatos sikereket ér el.

 

 

 

 

 

Bátor és büszke, mnidig kimondja amit gondol. Vágyik az elismerésre, s nagyon elkeseríti, ha mellõzve van. Mindezt belsõ bizonytalansága miatt teszi. Ezért nem szabad õt elfelejteni. Szívesen élnek álomvilágban, ahol õk állnak a középpontban. Nem szívesen vállalnak nagyobb kockázatot, de kényszer hatására belemennek a legveszélyesebb kalandokba is. A szerelemben tüzes, kedvét leli abban, ha elcsavarja mások fejét. Maróan gúnyosak tudnk lenni, kifejezett érzékük van hozzá, hogy azt bántsák meg a legjobban, akit igazán szeretnek. Nehezen találnak olyan hûséges és megbízható partnert, akire vágynak. Életük változatos, szeretik a vidámságot, de a zûrzavart is élvezik. Már korán belekóstolnak az életbe. Fiatal korukban megmutatkozik találékonyságuk, erõsek és elevenek. Idegrendszerük nagyon erõs, szervezõkészségük kiváló. Sokat olvas, tudása csodálatra métó. Lakásuk berendezésében konzervatívak. Ízlésük mértéktartó. Szívesen utaznak. A pénzzel nm mindig bánnak jól.

A Kakas-nõ számára a házasság nem szoros kötlék, s ezt még kapcsolatuk elején a másik fél tudomására hozzák. Nem a legjobb anya. Nem hanyagolja el gyermekeit, de ha érvényesülésrõl van szó, a második helyre kerülnek. A kiszemelt férfit elõbb vagy utóbb biztosan megszerzi magának. Mindenért keményen meg kell dolgoznia. Könnyû õket becsapni, gyanútlanok, hiszékenyek és igen naivak.

A Kakas-férfi meglehetõsen konzervatív, bár ez csak késõbb tûnik fel. Barátságos és elõzékeny, társasági ember. Többnyire csak önmagában bízik. Szüksége van arra, hogy nõk vegyék körül, férfiak társaságában nem érzi jól magát, mert riválisokat lát bennük.

 

 

 

 

 

Szerencsések, anyagiakban nem szûkölködnek. A szerencse néha váratlanul hullik az ölükbe. Sokszor nehézkes, olyan dolgokon rágódik, melyeknek valójában nincs jelentõségük. Gyûlöli a veszekedést, inkább mindent magába fojt. Érzékeny és kissé félénk. Fél a mindent elsöprõ nagy szerelemtõl, de szíve mélyén mégis erre vágyik. Hûséges, õszinte és türelmes, de gyakran ijesztõen naiv, könnyen elengedi magát. Igazi életmûvész. Nagyon nagy életbölcsességgel rendelkeznek. Tudnak örülni apró dolgoknak. Viszont nem képesek a kompromisszumra. Nagy ínyencek, olykor el is túlozzák a dolgot, s ez egészségi problémákhoz vezethet. Elsõrangú konyhamûvészek. Szívesen végeznek alkotó tevékenységet, s csodálatra méltó eredményeket képesek elérni. Nyilvánosság elõtt félénkek, de nem szívesen vallják be. Kicsapongásra való hajlamukat is inkább titkolják. Nem lehet eltéríteni õket az elveiktõl. Kevés az igazi barátjuk, e téren nagyon válogatósak. Szeretnek mulatni, vidámak, divatosan öltözködnek, de nem feltûnõen. Jó társasági emberek. Úgy érzik, hogy mindent egy kicsivel jobban tudnak a többieknél.

A Disznó-nõ hûséges, mindent feláldoz azért, akit szeret. Még akkor is, ha érzelmeibe beletipornak. Sokszor úgy érzik, hogy a férfiak kihasználják jóságukat. Kiváló anyák.

 

 

 

 

 

 

 

Hûséges és megbízható. Igen családszeretõ, ha felborul a harmónia, boldogtalan lesz. Önzetlenek, nem csak saját magukra gondolnak, s kitartóan dolgoznak a közös célért. Gyakran önfejûek és konokok. Ha valami nem a kedvük szerint történik, ingerlékenyek és harapósak lesznek. Bár csak rövid idõre. A Kutya a legsegítõkészebb csillagjegy. Feláldozza magát másokért, lehet rá számítani. Megszokott, kedves tárgyaikhoz, ruháikhoz ragaszkodnak. Szeretik, ha kényeztetik õket. Néha szükségük van egyedüllétre, egy nyugodt sarokra, ahová visszahúzódhatnak. Hivatásukban megelégszenek a második hellyel is. Anyagi javakat nem halmoznak fel. Hajlanak a filozófia felé. Nem anyagiasak, de szükségük van a pénzre, hogy társukat, szeretteiket boldoggá tegyék. Kissé bizalmatlan, amit tesz, mindig meggondoltan teszi. Borúlátó, nem túl bõbeszédû. Álhatatos, a szerelemben majdnem mindig célba ér. Mindig szüksége van egyedüllétre, individualista, néha félénk, valóságos különc. Szerény, szerinte a boldogsághoz kevés is elég az életben.

A Kutya-nõ végtelen nyugalmú, a legagresszívabb férfivel is kijön. Mindig kész a vigasztlásra, kiengesztelésre. Nyugodtan lehet rá hagyatkozni, rendszeretõ és hûséges. Kiváló háziasszony, gyermekeirõl lelkiismeretesen gondoskodik. Igazságos, szívesebben ad, mint kap. Nagyvonalú, hálát soha nem vár el. Gyakran választ olyan pályát, ahol segíthet a betegeken, szegényeken, gyengéken.